Välkommen till Valandkliniken i Göteborg!

PCR-test inför ditt flyg till Kina, Japan eller resten av asien

Vill du resa till Kina, Japan eller andra länder i Asien under pågående restriktioner? Då behöver du veta vilka PCR-tester som krävs för att du ska få tillträde. I denna texten kommer vi att titta närmare på vad som krävs för PCR-testet, vilket är ett krav för att få resa in i många länder i Asien. Vi kommer att förklara vad PCR-testet innebär, vad som krävs för att genomföra det, samt vilka tester som krävs för resor till olika länder. Läs vidare för att få all nödvändig information om PCR-test och resor till Asien.

Hur går PCR-testet till?

PCR-testet är en vanlig metod för att detektera om en person är infekterad med COVID-19. I denna texten kommer vi att förklara hur PCR-testet fungerar och vad du kan förvänta dig under testprocessen.

Våra PCR-tester utförs genom att ta ett prov från näsan på patienten. Provet skickas sedan till ett laboratorium där DNA-materialet i provet analyseras för att upptäcka viruset. PCR-testet kan vara en liten obehagligt för patienten, men det är en viktig del för att upptäcka potentiell COVID-19.

Var kan jag ta ett PCR-test?

Om du letar efter en pålitlig klinik där du kan ta ett PCR-test inför din resa, kan du besöka Valandkliniken. Vi utför PCR-tester och utfärdar reseintyg med provresultat. Vi är öppna mellan 08:00-17:00 på vardagar, vilket innebär att du kan komma in och testa dig innan du reser. Observera att laboratoriet för PCR-tester är stängt under helgen, men vi kan utföra antigen-tester på helgen vid behov.

Skulle du ha frågor eller vill ha konsultation inför en eventuell avresa, är du välkommen att ringa oss eller skicka ett mail. Vårt professionella team står till ditt förfogande och hjälper dig med allt du behöver. Besök oss idag och få din PCR-test utförd av vårt erfarna team!

Vad kostar ett PCR-test?

Vi på Valandkliniken erbjuder två alternativ för PCR-test inför resa: RT-PCR och RT-PCR Express. Båda alternativen inkluderar utfärdande av digitalt reseintyg samt säker och noggrann provtagning med nasalprov.

RT-PCR-testet inklusive reseintyg kostar 1195 kr och ger dig ett godkänt RT-PCR-test samt ett digitalt reseintyg utfärdat av en legitimerad läkare. Du kan enkelt avboka gratis om du behöver det. Observera att om testet utförs under helgen kan du förvänta dig svar tidigast på måndag eftermiddag och att det tillkommer en avgift på 50 kr under helger och röda dagar.

För de som behöver resultatet snabbare erbjuder vi RT-PCR Express-testet för 1495 kr. Detta test ger dig ett godkänt RT-PCR-test samt ett digitalt reseintyg inom 6 timmar från provtagningen. Precis som med RT-PCR-testet ingår säker provtagning och gratis avbokning. Observera att det tillkommer en avgift på 50 kr under helger och röda dagar.

Vi strävar efter att ge våra kunder bästa möjliga service och trygghet inför resan. Besök oss på Valandkliniken för att ta ett PCR-test och få ett reseintyg som uppfyller kraven för din resa.

Krav vid resor till Asien: Hälsodeklarationer, vaccinationsbevis och mer än bara PCR-testet

Utöver att ta ett PCR-test kan det finnas ytterligare krav som resenärer behöver uppfylla innan de tillåts att resa till Asien. Det kan inkludera att fylla i hälsodeklarationer, visa upp bevis på vaccination mot COVID-19 eller andra dokument. För att undvika problem med resan är det viktigt att kontrollera de specifika kraven för det land du ska besöka och planera i förväg.

Hur lång tid tar det att få resultatet på PCR-testet?

Om du behöver få ett PCR-test inför en resa eller annan anledning, är det förståeligt att du vill ha snabba och pålitliga resultat. Hos oss på Valandkliniken kan du känna dig trygg i att vi erbjuder snabba provsvar på ditt PCR-test.

PCR-prov taget innan kl. 16:00 ger provsvar och läkarintyg samma dag som provtagningen, innan kl. 23:30. Vi förstår att du vill ha så mycket tid som möjligt att planera inför din resa eller händelse, och därför prioriterar vi att ge dig ditt resultat så snabbt som möjligt.

Vårt laboratorium är öppet måndag till fredag, och vi erbjuder även antigen-tester på helger för din bekvämlighet. Om du har frågor eller vill boka tid för ditt PCR-test är du välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post.

Kan jag resa till Kina eller resten av Asien om jag inte har genomgått PCR-testet?

Själva resandet till Asien och Kina kan kräva att du som resenär uppvisar ett negativt PCR-testresultat innan inresa i landet. Därför är det viktigt att du undersöker de specifika kraven för det land du planerar att besöka och planerar i förväg för att undvika problem med din resa.